"En sak livet har lärt mig är att idioterna många gånger har rätt."
Winston Churchill

 

 

  


Hälsosam Balans arbetar inom fyra olika områden arbete, familj och fritid och den gemensamma energin som finns de emellan. Företagets vision är att kunna bli en naturlig partner för att både samhälle, näringsliv och individ genom att stödja och främja en mer balanserad livsstil. Företaget erhåller så väl skräddarsydda frukostseminarier, tema- och inspirationsföreläsningar, kurser som individuella samtal. Specifika uppdrag inom varje arbetsområde och färdiga seminarier genomförs också. För mer information om detta se vidare under respektive område och de produktblad som finns presenterade på hemsidan.

Hälsosam Balans strävar genomgående efter att leva på goda referenser!


Om mig

Hälsosam Balans drivs av Carina Svensson. Min kompetens bottnar i mer än 30 års erfarenhet från näringslivet. Jag har i huvudsak tre kompetensben att stå på – Marknadskonsult –Samtalsterapeut – Pedagog. Min kompletterande utbildning som konsult inom Feng-Shui väver samman de tre benen. Kombinationen ger en god grund att stå på i ett samhälle i utveckling och förändring. Jag är lika intresserad av att arbeta tillsammans med individen i direkta samtal, och kunna möta vederbörande där den befinner sig, som att arbeta med organisationsförändringar på större företag. Det är just kombinationen som ger mig lust och arbetsglädje. Mötet med andra människor ger mig en oerhörd livsvisdom och många viktiga reflektionstankar.

Hälsosam Balans har växt fram under många års tankar och funderingar på vad det är som ger människor energi i livet. Efter lång erfarenhet av näringslivet, i ett hektiskt tempo, har jag landat i en egen hälsosam balans!

Sedan tidig ungdom har jag alltid trott på att fysisk och psykisk hälsa går hand i hand och att tankens kraft är enorm. Det är därför extra roligt att det gamla uttrycket ”en sund själ i en sund kropp” håller på att ta ordentlig form nu när även svensk och internationell forskning börjar förorda en helhetssyn mer och mer.

Att leva i balans är att leva efter ett svenskt LAGOM. Inte för mycket, inte för lite. Att kunna njuta av en kopp cappucino med en bit choklad på en uteservering är minst lika viktigt för oss som en skön motionsrunda en morgon i spåret. Det är just balansen som ger oss lusten att leva!

Livet ger oss ständigt olika utmaningar. Jag har valt att inte se mina utmaningar som hot. Ibland krävs det  en hel del mental träning och en stor portion humor och i bland en helt ny kunskap. Om du vill och väljer att möta framtiden göra det med glädje, lust och hälsosam balans. Jag delar mer än gärna med mig av två citat som har följt mig som ett mantra när den vackra solen ibland gått i moln. ”Den enda gången i livet du går bakåt är när du tar sats framåt” och ”Ur ingenting  är allting möjligt”!

Varmt välkommen till att följa med mig på den resa som påbörjats nationellt/internationellt och som verkar för utveckling i förebyggande hälsa. Lägg fokus på det du tror på så finner du motivationen till förändring!

 


Carina Svensson På vandring i Provence 2011